RECEPTEN:

Lasagna zonder Lasagnabladen: (laag gehalte koolhydraten)


Ingredienten:
  • 2 aubergines
  • 1 paprika
  • 1 rode ui
  • 1 cougette
  • 300 gr mager rundergehakt
  • 500 ml gepelde tomaten/blokjes
  • basilicumblaadjes 
  • olijfolie
  • peper en zout
  • champignons
  • een beetje kaneel
Beredingswijze:
  • verwarm de oven voor op 200 graden
  • snij de aubergines in plakjes en grill ze in de oven op grillpan
  • snij de ui, courgette en paprika in blokjes en meng ze met de olijfolie
  • snij de champignons in plakjes en bak ze aan
  • doe over dit laatste megesel wat zout, peper en kaneel
  • bak het gehakt rul in een pan en voeg het mengsel van ui, cougette en paprika toe
  • meng hier door de tomatenblokjes en breng op smaak met basilicumblaadjes
  • pak een ovenschaal en beleg deze schaal op de bodem met aubergineplakjes
  • vervolgens hier over heen een mengels van de groentes, en dan een laagje champignons
  • hehaal deze lagen en eindig met aubergines
  • bak deze lasagna in 30 a 40 minuten gaar in de oven.
Tip: wil je een lekker laagje over de lasagna, bewaar dan wat tomatenmengsel en doe dit bovenop met geraspte kaas alvorens u het          in de oven stopt

Serveertip: serveer dit met lekker bruin stokbrood met Philadelphia kruidenkaas ( er is ook een light-vorm )